Saturday, April 2, 2016

Mallorca calling!

Huomenta aamukuuden junasta!

Suomikin on siirtynyt nykyaikaan ja nykyisin Helsinki-Vantaallekin pääsee junalla perille asti. Norjan seikkailulla totesin junan todella käteväksi keinoksi tulla ja lähteä Gardermoenilta ja kohta selviää, miten suomalaisversio samasta asiasta toimii. Toistaiseksi ainakin a) liikutaan ja b) ollaan aikataulussa, mikä ei ole ihan itsestään selvää, kun kuitenkin puhutaan Suomen Valtion Rautateistä. Skeptisyys kyseistä liikennöintimuotoa kohtaan on ehkä hieman lieventynyt viimeisten kahden vuoden aikana, kun olen reissannut työmatkaa lähes päivittäin ainakin toiseen suuntaan junalla ja vain kerran kulkine on jättänyt tulematta kokonaan ja myöhästymisetkin ovat olleet yleensä 5-15min luokkaa. Paitsi silloin kun sataa lunta, on pakkasta, sataa vettä, tuulee tai on liian lämmin. 

Kuitenkin, täällä sitä körötellään jossain Toijalan ja Hämeenlinnan välissä. Lopullisena määräpänä pitäisi tänään illalla saavuttaa Mallorcan saari, kunhan ensin ennätän käydä Arlandassa "pienellä" välilaskulla ja viettää siis taas kunnon 14-tuntisen matkapäivän. Onneksi ehdin treenata Gardermoenilla sekä hermojani, että istumalihaksiani, joten tämähän ei ole käytännössä mitään, kun olen voinut valmistautua odotukseen ja lentokenttähengailuun henkisesti jo etukäteen. Mukavuudenhaluisena matkustan vain matkalaukun kanssa ja vuokraan pyörän paikanpäältä, yhtään tippaa ei nimittäin kiinnosta raahata pyörälaukkua paikasta toiseen hikipäässä.

Mallorcalta ovat toivottavasti eilisen sateen jäljet jo kuivuneet pois, kun saavun paikalle. Toivon lomaviikoltani muutamaa asiaa: aurinkoa, mäkiä, hyviä tunteja (vuokra)pyörän selässä ja vuorilla juoksuvaeltaen. Etukäteen ajateltuna, mikään ei juuri nyt kuulosta paremmalta kuin se, että ei tarvitse miettiä mitään, tehdä väkisin mitään tai rajoittaa tekemistä minkään lähestyvän tapahtuman takia. Voin ajaa pyörällä vaikka koko päivän, jos huvittaa tai olla ajamatta metriäkään, jos ei huvita. Luulen, että enimmäkseen huvittaa.Good morning!

Here I am, sitting in the 6.04 train from Tampere to Helsinki airport. Also Finland has finally become modern and it is now possible to go to the airport by train. After experiencing how easy the getting to and from Gardermoen by train part was when in Norway, I decided to give its Finnish counterpart a try. As everyone who's ever tried travelling with a train in Finland knows, it's not always the most reliable way of travelling in this country, if it's snowing, raining, windy, too cold or too warm. But so far so good: train is moving and is on time.

Anyway, atm I'm somewhere in the middle of fields between Toijala and Hämeenlinna, final destination being Palma in the island of Mallorca, which I hopefully reach this evening after yet another 14-hour day of travelling including a "little" pitstop in Arlanda. Luckily I trained well for this a few weeks ago while trapped in Gardermoen and this time I'm also mentally prepared for the airport hours.

I hope that when reach Mallorca, the signs of yesterdays rain and storm will be gone and that I can enjoy a sunny week of holidays. In addition to getting some rays of sunlight, I'm looking forward to spending a lot of hours exploring the island on my rental ride (travelling light for once!) and also by running in the mountains. It's so nice not to have a plan or a need to do anything or to prepare for something. I can ride my bike for the whole day if I feel like it, or not ride at all if I don't feel like it. Guess I'll feel like riding or running most of the time.

No comments:

Post a Comment