Friday, June 17, 2016

Oslo holidays, part 1

Täälläpä ollaan Oslossa, kivoimman ja ainoan savolaisnorjalaisen luona, jonka tunnen. Tunnen moisia tosin vain yhden, mutta kun tuntee yhden riittävän kivan, niin eikai määräänsä enempää tarvitsekaan tuntea. Saavuin perille eilen aamulla, kun ensin olin herännyt aamuyöstä, matkannut Helsinki-Vantaalle ja lentänyt aamun 6.50 lennolla Osloon. Vanhana tekijänä junamatka sujui hyvin kentältä Oslo S:n eli paikalliselle päärautatieasemalle, josta jatkoin vielä metrolla pari asemaa pidemmälle. Yllättävän pienellä seikkailulla ja säädöllä pyörälaukku ja allekirjoittanut pääsivät Bogstadveienille asti.

Yllättävän pienellä ja säädöllä sain myös pyöräni kasaan ja sen jälkeen pääsin aloittamaan hyvillä mielin ekan lomapäivän turisteilemalla Oslon keskusta-alueella, bongaten vahingossa matkalta myös turistikohteet kuten kuninkaanlinnan ja oopperatalon. Vaikka kaikkien mielestä Norjassa sataa aina, tarjosi Norja kuitenkin kaatosateisesta Suomesta poiketen tosi kivan aurinkoisen ja lämpimän ekan päivän. Tätä kirjoittaessa tosin sataa, mutta toistaiseksi tämän kevään ja kesän Norja-päivistä 5/6 on ollut aurinkoisia.

* * * * * *

Here I am, in Oslo, visiting a friend and enjoying a few days of holidays. I arrived yesterday after supringly little fuss with the bike and all the stuff. After setting up the bike again (also with suprisingly little fuss), I had plenty of time to enjoy the sunny day and do some tourist stuff as well. I didn't mean to, but as I walked around the city I happened to see the king's castle and the opera house as well, with tens of other tourists (lots of japanese people here as well).


Leaving rainy Helsinki behind.


Tourist at the Slottsparken.


Oslo sightseeing on the bike with Heini.

Ekan Oslo-päivän iltana käytiin myös höpötys-ja maisemienkatselulenkillä, tekstiilikaksosina, kuten kuvasta näkee. Meidän söpöt pääsiäistivun väriset paidat liittyy Styrkeprøven Ladies Editioniin, jota ollaan menossa huomenna ajamaan. Olen talvella ajanut Bkoolilla kevyenä verrana yhtä Oslossa kuvattua pätkää ja jälleennäkemisen riemu oli suuri, kun eilen pääsin ajamaan virtuaalimaailmasta tuttua tietä myös livenä. Pikkulenkistä tuli melkein kaksipuolikas, mutta mikäs sitä oli pyöritellessä auringossa ja pikkumäkisillä teillä.

Huomenna tosiaan ohjelmassa on Styrkeprøvenin "babymatka" Lillehammerista Osloon (190km), jossa lähdetään matkaan naisten omassa Ladies Edition -ryhmässä. Styrkeprøvenin kovimmat sankarithan ajavat Trondheimista Osloon (540km) ja meidän matkallakin voisi ajaa puhtaasti myös kisaa, mutta suurin tavoite omalta osaltani huomiselle on nauttia maisemista ja ajaa kiva, pitkä, huollettu yhteishenki muiden naisten kanssa. Tämän päivän sateiden jälkeen huomiselle on luvattu aurinkoa ja myötätuulta koko matkaksi, joten nautiskelulle on ainakin luvassa hyvät puitteet. 

* * * * * *
Yesterday evening we also went for a little bike ride around Oslo. I've been using a certain Oslo route as a warm up on the Bkool this winter so it was fun to ride the same route live yesterday, recognizing all the curves and small hills. Tomorrow we'll go and do the Styrkeprøven Lillehammer - Oslo (190km) in a special Ladies Edition -group. It should be sunny and tailwind all the way, so I'm looking forward to having a nice day in the saddle, enjoying the views and good company of other girls. Will be fun, for sure.

No comments:

Post a Comment